Moda Gotyska co wyraża - ciąg dalszy dyskusji... :) Dodano: 2011-02-22 18:23
Jako że w ten czy inny sposób ilekroć bym nie chciał wkleić tekstu serwer nie akceptuje - nie wiem czy to sprawka kogoś kto mi bana założył czy może złośliwość przedmiotów martwych - wrzucam ciąg dalszy dyskusji o temacie do tego wątku
Dla poszukujących początek dyskuzji tutaj :)
http://www.darkplanet.pl/forum/posts/7514/page:9#215419
Anyway do tematu...
Wybaczcie że daruję sobie odpowiedzi na sporą część postów które pojawiły się w między czasie i przejdę do tego o czym dyskutowałem.
| Cytat: |
| Aligator to powińieneś chodzić w ciemnych okularach chociaż to prawda , że Polki ubierają sie jak stado / idąc ulicą widzi sie tak samo ubrane stada dziewczyn, rurki, pilotka, w szaro-burej tonacji/ jedna od drugiej trudno odróznic. |
Chodzę w fotochromach
Skąd ten jad? Poczułaś się osobiście urażona? :) Toć ja tylko fakt stwierdziłem (jeśli to bolesne to trudno).
Druga sprawa to fakt że "oryginalność" też powinna się ocierać o pojęcie gustu i smaku.
Dla mnie stwierdzenie że ktoś czuje się dobrze w jakimś ciuchu nie jest wytłumaczeniem żeby usprawiedliwiać dewiacje (mężczyzna ma jednak wyglądać i zachowywać się jak mężczyzna, kobieta ma pozostać kobietą (za to między innymi lubię Hiszpanki, bije z nich kobiecość - tak tak "Gotko" nie tylko Polki są kobietami inne również "mają"... płomień :) ).
Ps. Uwierz, przy tym co potrafią zrobić z siebie gotki (bez tego "h" jakie to mało mroczne
) przerasta to co potrafią zrobić z siebie lalki barbie (co nie zmienia faktu że ani za jednymi ani za drugimi latał nie będę bo wymagam od kobiet czegoś ponad to
.
Ale gdybym miał wybierać z tych dwóch typów to resztą lepsze stado radosnych czapli niż samotny zapatrzony w siebie jeżozwierz
| Może o takie rzeczy chodzi Aligatorowi na przykład. Nie wiem, zgaduję. |
Generalnie trafiłaś - co innego mógłbym mieć na myśli pisząc o zmyśle estetycznym? :).
| I tu masz racje, człowiek powinien wyrażać ubraniem siebie, ubranie powinno pasować temu kun je nosi, a nie komuś tam. Trzeba sie dobrze czuć w tym co sie nosi. |
Jedyne co sobą wyraża "dewiant" to brak akceptacji dla realizmu i ucieczkę w swoją iluzję świata.
Człowiek pewny siebie nie musi farbować włosów na różowo, niebiesko czy seledynowo, zakładać "fartucha do kostek" jadąc na spotkanie ze znajomymi żeby wyglądać równie mrocznie jak oni.
Dziewczyna pewna siebie nie musi paradować w butach na 30 cm koturnie, "podartych rajtkach" i makijażu a la "Cleopatra V" - bo wie że określa Ją to coś co ma w sobie i z niej wyziera. Dlatego np. nie związałbym się ani z emo, ani z "dark gotką", ani z landrynką dziewczynką, a raczej z normalną kobietą
.
Benjaminie wiedzę że jednak nasze poglądy choć w niektórych sprawach bywają podobne :)
| Po pierwsze to jakbyś mi tak powiedział to pierwsze bym Ciebie jebną pałą przez łeb, za brak tolerancji. Po drugie jak jesteś nacjonalistą fanatykiem narodu to idź najlepiej pod krzyż. Po trzecie lepiej patrz na siebie, bo ktoś, kogo opisałeś, może spoglądając na Ciebie mieć gorsze zdanie niż ty o nim. Po czwarte, to w szkole chyba Cię synku nic nie nauczyli, bo zachowujesz się jak ograniczony dupek. |
Paskievicz się zawsze uszczypliwie wypowiada i to nic nowego, natomiast co do Ciebie "tolerancyjny człowieku"... Twój komentarz wręcz cuchnie mową nienawiści na poziomie Blumsteina z "Wybiórczej" więc przyhamuj bo moja tolerancja ma granice, w tym dla głupoty jaką zaprezentowałeś w swojej wypowiedzi :)
|
Bo co Ty możesz wiedzieć o modzie, aborcji i polityce ? Ile razy przerwałaś ciąże ? Jak długo pracowałaś w przemyśle związanym z moda ? I pewnie nie wprowadzałaś kapitalizmu w tym kraju a ja tak. |
A co Ty "Gotko" wiesz o kapitalizmie - którego między nami w Polsce nigdy nie było - o aborcji - w momencie gdy nie masz pojęcia o tym zabiegu nic poza tym że uwalnia kobietę od odpowiedzialności?
Możemy o tych rzeczach porozmawiać w innym wątku, proszę bardzo, ale nie sądzę byś potrafiła wykrzesać z siebie czegokolwiek poza "biedna kobieta ma prawo..." (tak się składa że orientuję się "trochę" w temacie.
I tą jakże wesołą pointą dziękuję i zapraszam do dalszej rozmowy :)
Aaaaa i na zakończenie o tych rękawkach z dziarami - komu to tak naprawdę potrzebne do szczęścia? :)
Ogólnie tatuaże czy piercing to też objaw podświadomych problemów - nie jestem dość fajny/fajna jako ja... a ci co je mają są tacy cool :)...
Dodano: 2011-02-22 18:33 Zmieniono: 2011-02-22 18:43
Co to jest moda gotyska? ; D
+
Generalnie to się z Tobą zgadzam w tym temacie.
| o aborcji - w momencie gdy nie masz pojęcia o tym zabiegu nic poza tym że uwalnia kobietę od odpowiedzialności? |
Nikt nie ma pojęcia o tym, póki nie ma empatii, póki nie będzie miał do czynienia z macierzyństwem, nie zaobserwuje tego i nie zaobserwuje niechcianych dzieci, bla, bla, to tak na dużym marginesie.
W ogóle na DP to mnóstwo ludzi pi*rdoli o czymś, a nie wie o co chodzi. Jak wszędzie. Ale tutaj to dopiero... Już wolę naszą klasę. <tancze>
Pozdro : *
Dodano: 2011-02-22 19:01 Zmieniono: 2011-02-22 19:03
| Co to jest moda gotyska? ; D |
Nie znasz Goshów? To straszni ludzie są
- moja literówka
Dzięki za buziaka - ale uważaj... cmokanie krokodyli to spore ryzyko :)